2η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σήμερα Σάββατο 31 Μαρτίου και από ώρα 13.00 ως 18.00 
συνεδρίασε το νέο ΔΣ στα ιδιόκτητα γραφεία του συλλόγου 
στην οδό Τζώρτζ 3, 6ος όροφος, στην πλατεία Κάννιγκος.
Κατά την συνεδρίαση υπό την πρόεδρο κ. Κυριακή Μουτεβελή συζητήθηκαν στο ΔΣ και πάρθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα.

1.-ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΖΩΡΤΖ 3
Κατά την συζήτηση έγινε ειδική μνεία στον τότε αείμνηστο πρόεδρο Κώστα Παναγιώτη Φέστα, και στο τότε ΔΣ που με δικές τους ενέργειες πραγματοποίησαν την αγορά των γραφείων του συλλόγου.
Επί τουτου θα προγραμματιστεί εκδήλωση εγκαινίων των γραφείων.

2.-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
Κατά την συζήτηση συζητήθηκαν τρέχοντα οικονομικά θέματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία των γραφείων που παρέμεναν για χρόνια κλειστά.

3.-ΤΑΜΕΙΟ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Η ταμίας κ. Αγγελική Αργυράκη ανέλαβε την καταγραφή των οικονομικών στοιχείων του Συλλόγου.

4.-ΜΗΤΡΩΟ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕΛΩΝ
Η ταμίας κ. Αγγελική Αργυράκη ανέλαβε να συντάξει τον κατάλογο των ταμειακώς εντάξει μελών της τελευταίας τριετίας.
Επίσης ανέλαβε να συντάξει τον κατάλογο όλων των μελών του Συλλόγου.

5.-ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΦΑΡΩΝ
Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αγγελική Ηλία Νιάρχου θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την συνεργασία της νεολαίας με τον Σύλλογο.

6.-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΚ ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΕΣΤΑΣ
Η Πρόεδρος του συλλόγου αποφασίστηκε να συναντήσει τον Πρόεδρο της ΤΚ Αρφαρών κ. Κώστα Φέστα υπό την αιγίδα του οποίου προτείνουμε να γίνει στο Αρφαρά συνεδρίαση των τοπικών φορέων με σκοπό την συνδιαμόρφωση κοινού προγράμματος των εκδηλώσεων του Καλοκαιριού.

7.-ΕΝΟΡΙΑ ΑΡΦΑΡΩΝ
Η Πρόεδρος του συλλόγου αποφασίστηκε να συναντήσει τον ΙΕΡΈΑ Αρφαρών π. Μιχάλη Μπούρα και να τον ενημερώσει για τους στόχους του Συλλόγου.

8.-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Η Πρόεδρος του συλλόγου αποφασίστηκε να συναντήσει τον Αντιδήμαρχο Καλαμάτας και να τον ενημερώσει για τους στόχους του Συλλόγου.

9.-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΑΡΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
Η Πρόεδρος του συλλόγου αποφασίστηκε να συναντήσει την κ. Αναστασία Μπελογιάννη για την ανάπτυξη της συνεργασίας μας σύμφωνα με τις συζητήσεις που είχαμε μαζί, στην ΓΣ της Αθήνας.

10.-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ
Η Πρόεδρος του συλλόγου αποφασίστηκε να συναντήσει τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Γιάννη Αργυράκη και να τον ενημερώσει για τους στόχους του Συλλόγου.

11.-ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ – ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Θα γίνει προσπάθεια για οργάνωση εκδρομής το τριήμερο της Αγίας Τριάδας και θα συζητηθεί η συνεργασία για την εκδήλωση στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών με τους τοπικούς φορείς.
Κατά το τριήμερο θα γίνει επίσκεψη στο Κάστρο του Πηδήματος.

12.-ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Σύλλογος θα προτείνει δυό ομιλίες συγγραφέων με επίκαιρα θέματα κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού.

13.- ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

14.-ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΕΠΗΣ
Προτείναμε το Καλοκαίρι να γίνει εκδήλωση στο Αρφαρά με μουσικό συγκρότημα όπου θα γνωρίσουμε το μουσικό έργο, τα λαικά τραγούδια του στιχουργού Γιώργου Κρέπη.

15.-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Θα προγραμματιστεί συνάντηση με την Διοίκηση του ΑΣΤΕΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ όπου θα προτείνουμε την διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του ΑΣΤΕΡΑ και της ποδοσφαιρικής ομάδας των Ελλήνων ηθοποιών. Παίκτης της ομάδας είναι ο συμπατριώτης μας ηθοποιός Αλέξανδρος Νταβρής.

16.-ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Θα γίνει συνάντηση του ΔΣ με τον κορυφαίο Έλληνα ποιητή και κριτικό θεάτρου Κωνσταντίνο Μπούρα, με σκοπό ξενάγηση σε αρχαιολογικό χώρο και την οργάνωση μεγάλης εκδήλωσης προς τιμήν του.

17.- ΤΖΙΛΛΙΑΝ ΜΠΟΥΡΑ
Θα γίνει συνάντηση του ΔΣ με την μεγάλη συγγραφέα που αποθανάτησε στα έργα της τα ήθη και τον τρόπο ζωής και την τοπική ιστορία των περασμένων δεκαετιών, με σκοπό την οργάνωση μεγάλης εκδήλωσης προς τιμήν της.

18.-3η ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑΣ-ΠΕΤΙΜΕΖΙΟΥ
Αποφασίστηκε η συμμετοχή και η συνεργασία με το Σύλλογο Κυριών Αρφαρών που πέρισυ ανέλαβε την οικονομική και όχι μόνο ευθύνη της γιορτής Μουσταλευριάς Πετιμεζιού, καθώς και η συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Αστέρα Αρφαρών ώστε η εκδήλωση να έχει μεγαλύτερη επιτυχία και να είναι διήμερη.

19.-ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Προτείνετα εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου συμπατριώτη μας Σταύρου Παπανικολάου με παράλληλη έκθεση φωτογραφίας από το ανεκτίμητης αξίας αρχείο φωτογραφιών που είχε δημιουργήσει.

20.- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Αποφασίστηκε συνάντηση και συνεργασία με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών κ. Γιάννη Ζαλαχώρη και τα μέλη του ΔΣ για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο συλλόγων.

21.-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Αποφασίστηκε συνάντηση και συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΜΕΘ οδοντίατρο Γιώργο Παντελόπουλο.

22.-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
Αποφασίστηκε συνάντηση και συνεργασία με την Πρόεδρο του Συλλόγου Κυριών Αρφαρών κ. Μαρία Μπαρούνη και τα μέλη του ΔΣ για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο συλλόγων.

23.-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΑΤΥ
Αποφασίστηκε συνάντηση με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΛΑΤΥ κ. Ευγενία Τσιλίκου (η γιαγιά της Ευγενία από Αρφαρά) και τα μέλη του ΔΣ για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο συλλόγων.
Θα συζητηθεί και το θέμα συνεργασίας για εκδήλωση στον Πάμισο.

24.-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΑΛΥΡΑΣ
Αποφασίστηκε συνάντηση με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας κ. Αγάπη Συκιωτάκη και τα μέλη του ΔΣ για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο συλλόγων.
Θα συζητηθεί και το θέμα συνεργασίας για εκδήλωση στον Πάμισο.

25.-ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΖΩΡΤΖ 3 – ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
Τα γραφεία θα είναι ανοικτά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν.

26.- www.arfara1964athens.gr
Aμεσες ενέργειες για την διαμόρφωση της ιστοσελίδαςwww.arfara1964athens.gr 
To 1964 είναι το έτος ίδρυσης του Συλλόγου και αποθανατίζεται τιμής ένεκεν για τους τότε συμπατριώτες μας ιδρυτές.
Το Athens υποδηλώνει πως έχουμε έδρα την Αθήνα.

27.-ΚΟΠΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ
Πριν την έναρξη του Συμβουλίου για το καλορρίζικο των γραφείων έγινε κοπή βασιλόπιττας και το φλουρί έτυχε στην ταμία Αγγελική Αργυράκη.
Παράλληλα οι γυναίκες του συλλόγου προσέφεραν γλυκά και χειροποίητα εδέσματα!!!

28.-ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ
Άμεσα θα γίνουν συναντήσεις και με τους πολιτιστικούς συλλόγους των γειτονικών χωριών, που μέχρι στιγμής δεν κατορθώσαμε να επικοινωνήσουμε.

29.- ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ
Η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα γίνει το Σάββατο 21 Απριλίου και ώρα 13.00 στα γραφεία του Συλλόγου.


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728