ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΚΟΒΙΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ -ΠΕΙΡΑΙΑ-ΔΡΑΜΠΑΛΑ & ΑΚΟΒΟ ΙΟΥΝΙΟΣ 2023

 Στις 4/6/2023, έπειτα από πρόσκληση του συλλόγου Ακοβιτών Αθήνας -Πειραια, ξεκινήσαμε το πρωί της Κυριακής με πούλμαν από την Αθήνα για να παρακολουθήσουμε τον εορτασμό της 198ης επετείου της Μάχης της Δραμπάλας.

Μαζί με τη Πρόεδρο μας Κυριακή Μουτεβελή, τη γραμματέα Αντωνία Ρέππα, μας ακολούθησαν η κα Αγγελική Μουτεβελή, ο κος Πέτρος Μουτεβελής, η Έλενα Ι.Λαφαζάνου, και από Καλαμάτα ο κος Δημήτρης Μουτεβελής μαζί με τη σύζυγό του Αναστασία.
Ήταν η πρώτη φορά για εμάς να επισκεφτούμε τον ιστορικό χώρο της Δραμπάλας καθώς και τον Άκοβο.
Ο Πρόεδρος των Ακοβιτών Αθήνας καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου, μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και προσκάλεσαν τη Πρόεδρο μας να καταθέσει στεφάνι και να αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο των Ηρώων καθώς και στον Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Θ.Κολοκοτρώνη.
Το πρόγραμμα είχε ως εξής, πρώτα τελέστηκε δοξολογία στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ Νικηφόρου.
Στην συνέχεια έψαλλαν επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και έγινε η κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους, από τους προέδρους των τοπικών Συλλόγων και τέλος του δικού μας.Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον Κο Ιωάννη Ζαφειρόπουλο, ταξίαρχος ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας & ιστορικό ερευνητή.
Κατόπιν Αναπαράσταση /Δρώμενο, της Μάχης και χοροί του Συλλόγου οι Φίλοι της Παράδοσης.
Ακολούθησε επίσκεψη και γεύμα στον Άκοβο.
Θέλουμε με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο Ακοβιτών Αθήνας Κο Χριστόπουλο Δημήτρη που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον υπέροχο, φιλόξενο τόπο καταγωγής τους με μεγάλη ιστορία , για τη ζεστή υποδοχή τους τον κο Τζιαμουράνη Β., τη κα Καίσαρη Μαρία, το Πρόεδρο του Συλλόγου Ακοβιτών Καλαμάτας, το Δήμαρχο, το πατριώτη μας Ταξίαρχο κο Παναγιώτη Μάνδαλο που υπηρετεί στη Γ.Π.Α.Δ.Π. στη Τρίπολη, τον Περιφερειάρχη Π.Νίκα και όλους τους Ακοβίτες για την Υπέροχη, Ζεστή Φιλοξενία τους.
Και του χρόνου να είμαστε καλά να παραβρεθούμε περισσότεροι.
Η Πρόεδρος
Κυριακή Μουτεβελή
Η Γραμματέας
Αντωνία Ρέππα
& το Δ.Σ.Όλες οι αντιδ

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728