ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΠ. Ι. ΚΑΠΡΑΛΟΥ

03/03/2024

Είχαμε την χαρά και την τιμή να παρευρίσκεται  μαζί μας , σε μια ιδιαίτερη ημέρα για τον σύλλογο μας, καθότι συμπληρώνει 60 από την ίδρυσή  του, τον συμπατριώτη μας κ Σπύρο Ι. Καπράλο. Θα χρειαζόταν αρκετός χρόνος για να παραθέσουμε  το βιογραφικό του, ενός ανθρώπου που οι δράσεις του διέπονται στο σύνολο τους από επιτυχία και κατ’ επέκταση από  καθολικό κοινωνικό σεβασμό. 

Θα αναφέρουμε ενδεικτικά, για να μοιραστούμε λίγη από την αύρα του, θεωρώντας ότι μας το επιτρέπει,  ότι ο κ. Καπράλος πρόσφατα ως πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής , εξελέγη μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.  

Για εμάς ο κ. Καπράλος είναι ένας σπουδαίος και αγαπημένος συμπατριώτης που μέσα σε όλο αυτό το πλέγμα δράσεων του ως <πολίτης του κόσμου>  για να παραφράσουμε το απόσπασμα από τον Πλούταρχο (ὁ δὲ Σωκράτης βέλτιον, οὐκ Ἀθηναῖος οὐδὲ Ἕλλην, ἀλλὰ Κόσμιος εἶναι φήσας… Πλούταρχος, Περί Φυγής, 5: 24-35),  έχει πάντα το βλέμμα του στραμμένο στα Αρφαρά και στο σύνολο των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα, πάντα έτοιμος να σταθεί δίπλα μας.

 Είναι ίσως η μετουσίωση της φράσης του ποιητή Διονυσίου Σολωμού….πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σου…που καθοδηγεί τα βήματα κάποιων ανθρώπων..

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας αποφάσισε ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την προσφορά του, την αναγόρευση του σε Επίτιμο μέλος και την απονομή προς τούτο αναμνηστικής πλακέτας…

Τον ευχαριστούμε για την παρουσία του, πιστεύουμε ότι αποτέλεσε χαρά για όλους τους παριστάμενους συμπατριώτες και φίλους…  του  ευχόμαστε να είναι  πάντα καλά και εν αρμονία….

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728