ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-Σπυρίδων Αρ.Λαφαζάνος-MD, PhD Γενικός Αρχίατρος-Νευροχειρουργός

 Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου γεννήθηκε στα Αρφαρά-Μεσσηνίας στις 19. 03.73 και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης ( Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ)  το 1997. 

Ειδικεύθηκε στην Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ‘’Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ’’ (2003-2007) και έλαβε το τίτλο της Νευροχειρουργικής ειδικότητας το 2007.

Υπηρέτησε ως διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του 492 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης (2007-2008)  και εν΄συνεχεία ως επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Αθήνας(2008-2010).

Εξειδικεύθηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική-Εργαστήριο Νευροχειρουργικής Ανατομίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ‘’YEDITEPE’’ στην Κωνσταντινούπολη (10.2010-10.2013) στη χειρουργική όγκων βάσης κρανίου-αγγείων, κάτω από την επίβλεψη του διεθνούς φήμης νευροχειρουργού UgurTure.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ιατρικών συνεδρίων ,σεμιναρίωνκαι workshops, στην Ελλάδα και το εξωτερικό,  ως εκπαιδευόμενος και ως εκπαιδευτής-ομιλητής. 

Παρουσιάζει πλούσιο συγγραφικό έργο σε δημοσιευμένα άρθρα και εργασίες.

Είναι αριστούχος διδάκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης με θέμα:Η ΥΠΕΡΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΚΗΝΙΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ  ΣΤΟ  ΠΡΟΣΘΙΟ  ΤΜΗΜΑ  ΤΗΣ ΕΣΩ  ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΟΤΑΦΙΚΟΥ ΛΟΒΟΥ. ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ    ΑΝΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΕ  ΣΧΕΣΗ  ΜΕ  ΤΗ  ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ. 


Έχει τιμηθεί με το βραβείο Νευροχειρουργικής Εκπαίδευσης της  Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας (ΕΝΧΕ)  για  μετεκπαίδευση ειδικευόμενου νευροχειρουργού(ετήσιος έπαινος  της  ΕΝΧΕ  στο καλύτερο  ειδικευόμενο νευροχειρουργό), Ρόδος 2007.


Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών(1997), της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας(2007), της Ευρωπαϊκής Νευροχειρουργικής Εταιρείας (EANS) και της Παγκόσμιας Νευροχειρουργικής Εταιρείας(WFNS).

Εκτελεί ευρύ φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων που αφορούν τον εγκέφαλο, τη σπονδυλική στήλη και τα περιφερικά νεύρα με ιδιαίτερο αντικείμενο την χειρουργική δύσκολα προσβάσιμων όγκων του εγκεφάλου-βάσης κρανίου και των αγγείων(ανευρύσματα-αγγειακές δυσπλασίες). Έχοντας εξειδικευτεί σε μικροχειρουργικές τεχνικές που αφορούν την παθολογία του εγκεφάλου, της βάσης του κρανίου και των αγγείων, και υιοθετώντας τις σύγχρονες μεθόδους της Νευροχειρουργικής, είναι θέση να εκτελέσει δύσκολες, πολύωρες νευροχειρουργικές επεμβάσεις με στόχο πάντα την επιτυχή αντιμετώπιση των κάθε φύσεως νευροχειρουργικών βλαβών ελαχιστοποιώντας παράλληλα το κίνδυνο εμφάνισης νευρολογικού ελλείματος για τον ασθενή.

Υπηρετεί με το βαθμό του Γενικού Αρχιάτρου  στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν.Α ‘’ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ’’ και Διευθυντής στη Νευροχειρουργική Κλινική   στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ Αθηνών.Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728